Gästbok

Fråga: Varför har ni inga kvinnor i orkestern? Finns det inga kvinnor i släkten?/Undrar Bengt i Stockholm

Svar: I släkten är det bara pojkar förutom mamma Matilda Päronblad förstås, farmor Kathy Rice och farfars mor Renate Glück.

 

Fråga: Jag går f.n. en Fotokurs i digital fotografering. Jag ska visa vår kursledare er fiolspänningskurs. Er kurs är överlägsen pedagogiskt sett. 

Apropå kvinnor; Hur kan släkten föröka sig med sån avsaknad av kvinnor?/Undrar Bengt i Stockholm

Svar: Ja du Bengt, du har förstått detta med pedagogik du. Det gäller som Karl-Album brukar säga, att inte ta för stora doser åt gången. Den inhämtade kunskapen måste få sjunka in.

 

Fråga: Kan fortfarande inte släppa det där med kvinnorna i släkten. Ta den där Alf Heimer t.ex., vem är hans mor??/Bengt i Stockholm

Svar: Den frågan har vi aldrig fått förr. Man har däremot ofta frågat oss om det är några av oss som är tvillingar och varför vi i så fall är så olika. Svaret på den frågan är att Rolf och Wolf är tvillingar. Om de nu är så olika som folk tycks tycka så kan det möjligen vara så att det varit dålig ordning på BB den gången. Vän av ordning skulle då hävda att pojkarna då inte är tvillingar egentligen. Inte ens släkt med varandra.

Vi tror inte på den varianten. Gemensam far men olika mödrar kan vara en förklaring. Å andra sidan är det inte alltid som bröder är så särskilt lika. Titta på de världsberömda bröderna Cartwright t.ex. Där har det aldrig ifrågasatts något. Och har det synts till några kvinnor där på Ponderoza? Nä!!

Alf Heimers moder är hursomhelst Matilda Päronblad från Hedemora.

Ja släktforskning är intressant. Fann på nätet, tror jag det var, att farfar Paj-Arne Heimer som emigrerade till Amerika i unga år, där hamnade i riktigt dåligt sällskap. Han ställdes inför rätta och dömdes till 2 år i elektriska stolen. Som tur var träffade han "köksan" Kathy Rice där och utan henne hade inte vi funnits. Hon födde en son, Franz, vår far. 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)